Ha egy nyugodtabb életre vágysz, ez a könyv neked szól

Egy olyan világban, ahol könnyebb elterelni a figyelmünket belső énünkről, a Nyugalom a viharban rávilágít a tudatos jelenlét fontosságára. A szerző emlékeztet bennünket, hogy tudatosan élni nem mindig könnyű, de a személyes fejlődés és kiteljesedés felé vezető út egyik legfontosabb szakasza.

Szerezd be a saját példányodat…

Miket tanulhatsz belőle?

I. RÉSZ
ÉSZLELÉS

Az önismereti alapok elsajátítása az érzelmek észlelésétől kezdve azok helyes értelmezéséig.

Légy eredményesebb azzal, hogy jelen vagy.

Különböztesd meg az indulatod (negatív) és az érzelmet (pozitív).

Dolgozd fel az érzelmeidet, ahelyett hogy elnyomnád azokat.

Állíts fel egy egészséges értékrendet.

II. RÉSZ
ELKÜLÖNÍTÉS

A képzeletbeli és valóságos problémák megkülönböztetése.

Tudd, hogy mit irányíthatsz és mit nem.

Tégy különbséget objektív és szubjektív szemlélet között.

Fogadd el a történteket, ahelyett hogy mérgelődnél rajtuk.

Fékezd meg az elméd kitalációit.

III. RÉSZ
ÚJJÁÉPÍTÉS

Az akadályok átfordítása, hogy a nehézségekből előnyt kovácsoljunk.

Sajátítsd el a „légy több” felfogást.

Kövesd a félelmet, hogy fejlődj.

Fogd vissza a vágyakozást, hogy megtudd milyen kevés dolog „elég” egy teljes élethez.

Tekintsd a kudarcot építő kritikának.

Olvass el egy fejezetet ingyen

Kövesd végig egy Guinness-rekorder lány kalandját, aki azt hitte a hotelszobájából fogják elrabolni az AK-47-esekkel felfegyverzett férfiak. A fejezet a taoizmus wu wei (nemcselekvés) elméletét hívja segítségül, hogy megfékezzük a felesleges (és javarészt téves) gondolatainkat.

Az email címed megadását követően a fiókodba fog érkezni a fejezet.

Mit mondanak a könyvről?

István a keleti és nyugati bölcselet klasszikusaihoz nyúl vissza életvezetési tanácsokért. De a klasszikusok tanácsainak tolmácsolását nem „eltartott kisujjal” teszi: bátran nyúl a populáris kultúra termékeihez is, ha ez segítheti az olvasót a mondandóval való azonosuláshoz. Ezért bízom abban, hogy nagyobb sikerrel jár, mint az általa megidézett klasszikusok.

– danka istván

Filozófus, egyetemi docens

Az igazi belső békénket akkor találjuk meg, ha szüntelenül befelé figyelünk és ezáltal egyre emberibbé, nagylelkűbbé, kedvesebbé, megértőbbé, igazabbá, elfogadóbbá válunk magunkkal és a környezetünkkel szemben is. Törekedjünk arra, hogy mindennapi feladatainkat a tőlünk telhető legjobban végezzük, hogy egy tudatosabb életet élhessünk. Ez a könyv erre inspirál bennünket.

– Göblyös Ildikó

Spiritiszta, polinéz masszőr

Alapos és tudatosan felépített – ez volt az első dolog, ami megfogott benne. Ez a könyv segített, hogy megértsem a kapcsolatomat a nyugalommal és a félelemmel, és hogy objektíven tudjam vizsgálni az (olykor kavargó) érzelmeimet. Tökéletes olvasmány annak, akit érdekel a filozófia vagy az önismeret.

– szabó kristóf

Vállalkozó, az OM alapítója és
Az első mentorom című bestseller társszerzője

Ha a lelkünk rendben van, akkor a testünk is, ami által többre vagyunk képesek. Ha jobban megismered magad, akkor sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb leszel. Legyen ez a könyv egy támasz mindehhez.

– erdős hanna

Négyszeres olimpiai és világbajnok mestercukrász

Miért éri meg hogy elolvasd?

Ez a könyv nem egy tipikus önsegítő kalauz. Nekem is elegem lett a végtelenségig ismételt „csak hinned kell magadban” és „gondolkozz mindig pozitívan” tanácsokból. Ezek helyett inkább arra ösztönözlek, hogy nézz szembe önmagaddal és a nehézségeiddel. Személyes történeteken és történelmi példákon keresztül mutatom meg, mennyivel többet ér tisztában lenni az érzelmeinkkel és az akaratunk határaival, mint vakon követni az önfejlesztés „nagy gondolatait”.

Akár vállalkozó vagy, akár diák, vagy egyszerűen csak jobban meg szeretnéd érteni önmagad, hogy nehezebben zökkentsenek ki az egyensúlyból, a Nyugalom a viharban útmutatóként szolgál neked. Nemcsak szakzsargon mentes, de praktikus is: minden fejezet végén konkrét utasításokat kapsz, hogy tudd merre indulj el az önismereti utazásodon.

Felejtsd el a problémákat és láss lehetőséget mindenben, miközben a nyugalmad is megőrzöd.

Szerezd be a saját példányodat…